Arsenal Poland Supporters Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Funadacja Mam Marzenie
Autor Wiadomość
beLwi 
There's only one Dennis Bergkamp

Armatki: 117/20
Wysłany: |30 Maj 2010|, 2010 12:09   Funadacja Mam Marzenie

Jak wszyscy wiecie co roku APSC zbiera pieniążki i przekazuje na akcję Be a Gooner Be a Giver. Czasami pojawiają się w związku z tym pewne kontrowersje typu "czemu pomagamy dzieciom w Anglii a nie Polsce", które dla jednych są zrozumiałe a dla innych nie. Wychodząc na przeciw tym problemom chciałbym zaproponować inną formę pomocy, mianowicie raz do roku a jeśli będzie większa chęć wśród członków APSC to nawet i częściej spełniać marzenie jakiegoś dziecka. W taki właśnie sposób działa Fundacja Mam Marzenie, która stara się spełniać marzenia chorych dzieci między 3 a 18 rokiem życia.

http://www.mammarzenie.org/

Wiadomo, że nie każde marzenie bylibyśmy w stanie spełnić, ale jest sporo dzieci, które marzą o rzeczach tak na prawdę przyziemnych jak laptop czy rower.

Czekam na Wasze opinie w tej sprawie, co o tym sądzicie i jak się zapatrujecie na taką formę pomocy?
 Autor postu otrzymał 10 armatki(ek)
Postaw armatke autorowi tego posta

Ulubiony Kanonier: Dennis Bergkamp

Więcej szczegółów
Wystawiono 10 armatki(ek):
belwi jr., Wielki Dżon, Puzder, VanDerKrova, m9odo, Sandie, Drexler, Robbie, LukasszAFC, Armata25
Noga 

Armatki: 5/14
Wysłany: |30 Maj 2010|, 2010 12:12   

Świetna sprawa, ale czy członkowie poza APSC też mogą w jakiś sposób pomoc ?

Jeśli tak, to od razu dopisuję się do listy chętnych.

Patryk: Jasne że możesz pomóc nie będąc w APSC. Chyba od zawsze tak było.
Ostatnio zmieniony przez Patryk |30 Maj 2010|, 2010 12:28, w całości zmieniany 1 raz  

Ulubiony Kanonier: Chamakh,Nasri,Arsha

wojciech92 
[hawk]

Armatki: 4/4
Wysłany: |30 Maj 2010|, 2010 12:24   

Cytat:
Wiadomo, że nie każde marzenie bylibyśmy w stanie spełnić, ale jest sporo dzieci, które marzą o rzeczach tak na prawdę przyziemnych jak laptop czy rower.

Niektóre dzieci mogą także marzyć o wyjeździe na mecz Ligi Angielskiej, czy Ligi Mistrzów właśnie z udziałem Arsenalu. Mamy możliwość załatwienia biletów dla takiego dziecka. Co o tym myślicie?

Ulubiony Kanonier: Każdy!

Wielki Dżon 
Oh to be a Gooner!

Armatki: 122/39
Wysłany: |30 Maj 2010|, 2010 18:32   

Na ostatniej konfie poruszalismy sprawe naszego wlasnego BAGBAG APSC, tak zeby przez caly rok zbierac kase z wplat, akcji i licytacji, a potem przeznaczyc ja na coroczny BAGBAG AFC i nasz wlasny BAGBAG APSC w PL. Byly plany zbiorek pieniedzy czy odziezy, przy okazji specjalnych wydarzen czy zlotow (jezeli ktos ma wiecej doswiadczen w takich sprawach prosimy o kontakt na PW), oraz wlasnie nasz wlasny BAGBAG z inna co roku fundacja, akcja charytatywna. Jak dla mnie ta propozycja to strzal w 10, zamiast zmieniac fundacje, co roku po prostu moglibysmy spelniac marzenia roznych dzieci, cele tej fundacji wspaniale, jezeli to sprawdzona fundacja to nie ma co sie raczej dluzej zastanawiac. Mozemy skupiac sie na duzych marzeniach, albo pomoc jaknajwiekszej ilosci dzieci podczas calego roku, mozemy dzialac wszyscy razem, albo prowadzic bardzo zdrowa rywalizacje :P wojewodztwami, fundacja i wspolpraca z Nia daje nam na prawde duzo mozliwosci. Juz widze nasz herb przy spelnionych marzeniach z dopiskiem APSC, pelna duma :D Swietna propozycja...

m9odo 
veteran

Armatki: 43/14
Wysłany: |30 Maj 2010|, 2010 22:11   

Bardzo sie ciesze że po ostatnich rozmowach pojawiła się ta propozycja. Uważam to za świetny pomysł i napewno będę tę akcję wspierał i promował ze wszystkich sił. Czasami mały gest potrafi zdziałać cuda a pomoc dla dzieci ma swój wyjątkowy wymiar. ... spełniajmy marzenia :!: .

Dzidzia 

Armatki: 4/16
Wysłany: |30 Maj 2010|, 2010 22:19   

Bardzo słuszna decyzja, na 100% wezmę udział w tej akcji. Mam tylko pytanie: Tam mniej więcej, w którym okresie roku to będzie bo jestem jeszcze młodociany i uzależniony od kieszonkowego od rodziców, żebym wiedział, w którym miesiącu muszę trochę przyoszczędzić... :)

Ulubiony Kanonier: Walcott Gibbs Arsha

sanchezzz 

Otrzymał 5 armatki(ek)
Wysłany: |31 Maj 2010|, 2010 08:57   

jestem jak najbardziej za ... :)

Ulubiony Kanonier: Manu ALMUNIA

LukasszAFC 

Armatki: 2/16
Wysłany: |31 Maj 2010|, 2010 19:23   

Tego typu akcje sa bardzo potrzebne, niewielka rzecz, a jak wiele moze zmienic, ciesze sie ze APSC dziala w tym kierunku, swietny pomysl, napewno postaram sie pomoc :)

Ulubiony Kanonier: Cesc Fabregas

KubeK 
Love Arsenal...

Postawił 7 armatki(ek)
Wysłany: |31 Maj 2010|, 2010 19:46   

Ja sie rowniez do tego dolaczam rekami i nogami. Chyba ktos juz myslal o tym przy BAGBAG, ale mozna by podniesc skladke o 10-15zl i te pieniadze przekazac na przyklad na ta fundacje ;) Wolimy jednak dobrowolne wplaty WD
Ostatnio zmieniony przez Wielki Dżon |31 Maj 2010|, 2010 19:48, w całości zmieniany 1 raz  

Ulubiony Kanonier: RvP, Cesc, Henry(k)

Erzet 
Mr. Incredible

Armatki: 33/26
Wysłany: |31 Maj 2010|, 2010 21:51   

Bardzo ładny i szczytny cel. W razie czego mogę ogłosić taką akcję w klasie, bo chętnie uczestniczymy w różnych tego typu akcjach charytatywnych ;)

Ulubiony Kanonier: Robin van Persie

Sedzik 

Armatki: 5/1
Wysłany: |29 Lip 2010|, 2010 22:58   

ja jak najbardziej jestem za.. Każdy ma marzenia.. A nic nie jest tak kozackie jak radość innej osoby, która cieszy się z realizacji swojego marzenia.. Tym bardziej jeśli chodzi o dzieci..

Ulubiony Kanonier: Thierry Henry

VanPerszing 
Gooner Bastard

Armatki: 11/16
Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 01:04   

beLwi napisał/a:
Czekam na Wasze opinie w tej sprawie, co o tym sądzicie i jak się zapatrujecie na taką formę pomocy?

Super pomysl, bardzo chetnie wespre kazde tego typu przedsiewziecie. Mam nadzieje, ze zamiast raczej anonimowej zbiorki na fundacje wybrana co roku przez AFC, ta nasza, APSC akcja spotka sie z o wiele wiekszym zainteresowaniem. I rezultaty beda beda bardzo namacalne, chociazby w postaci jednej czy dwoch mlodych osob, ktorym nasze dzialania wymaluja na twarzy usmiech ze szczescia :)

Co do propozycji Wojciecha, wyjazd na mecz AFC bylby tez fajna nagroda, jezeli kogos to ma rajcowac.

Ulubiony Kanonier: Van Persie

m9odo 
veteran

Armatki: 43/14
Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 09:21   

A ja troszke przeglądałem w sumie wczoraj tę stronkę po raz kolejny i nieśmiało chciałem wysunąc jedną propozycję.

http://www.mammarzenie.or...824_konrad.html

Chłopiec ma na imię Konrad ma 6 lat ( oddział Trójmiasto) i marzy o ..... zestawie klocków Lego City. Normalnie aż mnie coś ścisneło jak zdałem sobie sprawe jak naprawde niewiele potrzeba do uszczęśliwienia dzieciaków. Wiem że takich przypadków można podawać bez końca ale orientowałem sie od razu w cenach tego typu zestawów i uważam że są to koszta bez problemu do udzwigniecia przez nas wszystkich..

Cena zestawu klocków Lego city http://nasze-zabawki.pl/k...CFQE9ZgodQXXbrA

Temat podejmuje może w niezbyt odpowiednim momencie bo wydatków ludziska maja sporo czy to z wakacjami, zlotami itp ale myśle że byłaby to opcja warta przemyślenia i zadziałania. Tak trochę żeby zmobilizowac jeszcze raz nasze dobre serducha :)
 Autor postu otrzymał 6 armatki(ek)

Więcej szczegółów
Wystawiono 6 armatki(ek):
belwi jr., Tomek, VanDerKrova, Erzet, Szajmen, ArsenALL
belwi jr. 
Król się bawi!

Armatki: 21/31
Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 10:57   

Jak dla mnie propozycja m9oda jest nie do odrzucenia, kurcze, takie klocki to na prawdę groszę patrząc choćby na wielkości naszych zamówień w online-shopie! Sam osobiście mógłbym nawet dostarczyć ten gift! świetna robota m9odo!
tak mało a zarazem tak dużo dla tego dzieciaka!

Ulubiony Kanonier: Song,Verma,Arsha

Tomek 

Armatki: 9/25
Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 11:04   

Pewnie, nie ma problemu, każdy wpłaci i zestaw zakupiony. Tak mało, a szczęście dziecka nie do opisania.

Ulubiony Kanonier: Wszyscy

Wielki Dżon 
Oh to be a Gooner!

Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 11:13   

Moje pytanie, pomysl sprowokujmy kibicow Legii. Skoro wszyscy zastanawiaja sie czy beda jakies sprzeczki, czy problemy miedzy kibicami, czemu nie wprowadzic elementu zdrowej rywalizacji, ktory potem moze przelozyc sie na doping. BeLwi ma znajomosci z aktywnymi kibicami Legii na poziomie, Neon tez kiedys kontaktowal sie z kibicami Legii. Czemu nie wyslac do nich 2-5 marzen i probowac je wspolnie zafundowac. Przygotowac dwie puchy z pudelek po farbie, ladnie okleic i powiedzmy wplata minimalna 1zl. Kazdy kto mial mozliwosc uzyskania biletu na mecz, lacznie z os. tow. obowiazkowa wplata 1zl, kto chce moze dac wiecej. To 1 zl stanowi 2% ceny biletu, jest to cena sosu musztardowego do frytek w McDonaldzie w wersji 0.001 ml...

Kibice Legii niech sie mobilizuja i kombinuja sami, potem po meczu, zamaiast wyladowywania na siebie zlosci, spotykamy sie pod stadionem i wspolnie liczymym kase, sztama i zdjecie na nasze portale i ten kto wygra (zbierze wiecej kasy) wysyla calosc na Marzenia. I jak, da rade cos takiego przeprowadzic i wczesniej ugadac?
 Autor postu otrzymał 16 armatki(ek)

Więcej szczegółów
Wystawiono 16 armatki(ek):
VanPerszing, miti, belwi jr., kapi, Polas, Tomek, Kubi, Robbie, wiszi, MieCiaN, Pozi, Erzet, Puzder, Szajmen, Nat, TJWW_Ogon
miti 
Administrator
Royal Gooner

Armatki: 28/53
Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 11:27   

Jak dla mnie pomysł bomba :!: Piszę się na to jakby co! Można zrobić to np. przed pierwszym gwizdkiem spotkania, jakieś 30 minut, bądź wyjść na stadion jakieś 5 minut przed przerwą i zrobić to w przerwie kiedy będzie więcej ludzi. Powiedzmy, kilkanaście osób z naszego SC + kilkanaście osób z Legii, przechodzimy po sektorach oznaczeni jakoś...(powiedzmy w meczowe koszulki APSC) zbieramy kasę, myślę że w 20 minut dalibyśmy radę obskoczyć cały stadion. Potem jak WD powiedział, wszystko do kupy i przekazujemy na "Mam Marzenie"

Ulubiony Kanonier: Wszystkich Kocham!

Robbie 

Armatki: 2/11
Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 14:44   

Co do propozycji m9odo, to jestem jak najbardziej za i uwazam, ze sa to tak niewielkie koszta w skali naszego SC, ze mozemy to zrealizowac we wlasnym gronie.

Pomysł WD, aby zaktywizowac nas jak i kibicow Legii tez jest swietny, jednak zastanawiam sie co zrobic, by jak najlepiej wypromowac te akcje? Moze dla lepszej "promocji" tego przedsiewziecia skonsultowac sie nie tylko z kibicami ale rowniez z organizatorem spotkania czyli klubem Legia? W koncu Legia to ITI a ITI to TVN a TVN ma swoja fundacje, wiec byc moze N i tvn W-wa, ktore przeprowadza transmisje, planuja rowniez jakas akcje charytatywna?

Warto sie dowiedziec i jesli beda zainteresowani to skonsultowac z nimi dalsze dzialania.

Wielki Dżon 
Oh to be a Gooner!

Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 15:03   

Dlatego musza znalezc sie chetni kotrzy juz teraz przygotuja puchy plus mzoe jakis banerek, flage, opracowac material na strone gooner.pl, plus kontakt BeLwiego i Neona z kibicami Legii, kotrym zdecydowanie latwiej przyjdzie rozmowa z ITI szczegolnie gdy sie teraz pogodzili. Dogadac, wypromowac, odlozyc grosik i jazda.
 Autor postu otrzymał 2 armatki(ek)

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 armatki(ek):
ArsenALL, Nat
Drexler 
Wujek

Armatki: 32/23
Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 15:33   

Wyjeżdzam do Koszalina niestety zaraz i będę w niedzielę popołudniu. Jeśli to nie za późno to za kontakt mogę sie wziaść i postarać się to przygotować

Kubi 
Fight!

Armatki: 10/34
Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 17:11   

Ile takich puszek orientacyjnie byłoby potrzebnych? Na pewno by się coś zorganizowało. Wiadomo, że torbę która pomieści dużo takowych ma tylko jedna osoba i jest to Książe Łowicza :) .

Oczywiście tak jak napisał Robbie, lepiej najpierw to skonsultować z organizatorami meczu.

Erzet 
Mr. Incredible

Armatki: 33/26
Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 23:27   

Oba pomysły są naprawdę świetne, ten m9odo, jak i ten WD. Myślę, że pomysł m9odo można zrealizować już teraz [tzn. po zlocie/w czasie zlotu zebrać pieniądze] i nie oglądać się na Legionistów. Pomysł WD jest bardzo dobry, tyle pytanie - czy wypali. Może jestem sceptycznie nastawiony, ale patrząc po komentarzach kibiców eLki, trudno mi sobie ich wyobrazić chętnie wrzucających pieniądze do puszki noszonej przez APSC [choć z drugiej strony - nikt nikogo nie zmusza]. Mimo wszystko wezmę udział w obu akcjach, bardzo dobry pomysł, brawo panowie!

Ulubiony Kanonier: Robin van Persie

Tomek 

Armatki: 9/25
Wysłany: |30 Lip 2010|, 2010 23:43   

Ee tam, to jest mecz towarzyski i każdy przychodzi, żeby zobaczyć piękny futbol i dobrze się bawić. Pomóc przy tym też nie zaszkodzi i co do wrzucania pieniędzy na ten cel kibiców Legii nie powinno być problemu. To jest akcja, która ma pomóc i nie sądzę, że nie akceptowanie kibiców Arsenalu wpłynęło na niechęć do uczestniczenia w zbiórce.

Ulubiony Kanonier: Wszyscy

beLwi 
There's only one Dennis Bergkamp

Armatki: 117/20
Wysłany: |31 Lip 2010|, 2010 10:05   

Dzisiaj postaram się zadzwonić do tego znajomego z Legii i spytać co sądzi na ten temat. Może zamieści kolejne info na Legia Live i zobaczymy jaki odzew będzie.

Noga 

Armatki: 5/14
Wysłany: |31 Lip 2010|, 2010 10:09   

Powiedzcie, w jaki sposób mogę pomóc ? Ponieważ na zlocie się nie zjawię ... Pieniążki moge wpłacić przelewem ?

Pomysł m9odo, bardzo mi się spodobał. Chętnie dopiszę się do pomocy, bo wiem, ze sprawi to chłopakowi tyle radości ...

Brawo !

Ulubiony Kanonier: Chamakh,Nasri,Arsha

Odpowiedz do tematu